Aftenbrok

I Indsigt på DR er der i øjeblikket et indslag om den lave, danske kontanthjælp. En 24-årig pige fra hovedstadsområdet bliver udstillet som eksempel og fortæller bebrejdende, at hun kun har 300 kr. til overs til sig selv om måneden.
Jeg er forundret over, at det ikke bliver nævnt, hvor meget hun rent faktisk får i kontanthjælp og søger hjælp på Nettet. Det viser sig, at kontanthjælp til unge under 25 år i Københavns Kommune udgør 5.527 kr. om måneden før skat (når hun fylder 25, stiger beløbet til 8.577 kr.).

Hvordan kan det overhovedet lade sig gøre at overleve for så lidt!?

Tja? Jeg har i 4 år (indtil for et halvt år siden) haft den tvivlsomme fornøjelse af at leve af en SU på til slut omkring 4.500 kr. før skat, imens mine faste udgifter har været lidt over 4.000 + udgifter til benzin (studerende har intet kørselsfradrag). Derfor har jeg været nødt til at optage et studielån, som jeg kommer til at betale af på de næste mange år?

Selvfølgelig kan jeg ikke ha? ondt af mig selv, for jeg har sgu selv valgt det, men hvornår er der nogen, der kommer med en pose penge til mig og klapper mig på skulderen, fordi jeg har gået i skole i 17 år i træk?

Jeg bliver arrig, når jeg ser sådan noget, og jeg er ikke rar at være sammen med, når jeg bliver arrig, så for min egen og især min kærestes skyld må jeg hellere gå i seng og køle lidt ned igen? Godnat!

Kommentarer

Klaus sagde…
men du har hele tiden haft det perspektiv, at du i løbet af få år ville oppebære en ganske anden månedlig indtægt og du kommer formentlig aldrig til at skulle spekulere på, hvordan du får financieret et par nye sko... og når du først investerer i fast ejendom vil pengeposerne ankomme i en lind strøm... jeg tror ikke på at livet som bistandsklient i dagens danmark er specielt attraktivt eller udviklende - snarere det modsatte...
Unknown sagde…
Det tror jeg, vi kan diskutere i meget lang tid, hvis vi først får begyndt.
Jeg er fuldstændig enig i, at et system, vi har i dag, ikke hverken udvikler eller inspirerer til noget som helst, men som med så meget andet, så kræver det vilje, hvis der skal ske forandringer. Det kan man ikke lade andre om.

Min kommentar gik også hovedsageligt på DR's formulering af at "hun kun har 300 kr. til overs til sig selv om måneden", som jeg ikke mener, man kan bruge til ret meget.
Anonym sagde…
jeg er selv på kontanthjælp, jeg er 22år og har været syg i meget lang tid(mindst 13år) uden at have fået en diagnose, den fik jeg så april 2005 jeg har været på kontanthjælp længe pga. konstant feber, maveonde, på toilet 20-25gange i løbet af en dag og ekstrem træthed og dehydrering. jeg er blevet ramt af kontanthjælps-loftet og får udbetalt 4000kr om måneden, jeg er udeboende og har under 300kr efter faste udgifter som (el, vand, varme, tilbagebetaling af SU-lån og alm. lån og self. husleje)


... livet er hårdt men heldigvis pisse uretfærdigt ...

Populære opslag fra denne blog

Smilende teknik-nørd

Writely